martes, 31 de julio de 2012

Zona del Cassots (Gran Penedés)


Torre de Can Llopart, Els Casots, Subirats.
Torre de guaita del segle XII que depenia del Castell de Subirats per ser-ne el punt de comunicació o vigilància entre la depressió penedesenca i la conca del Baix Anoia.
Aquesta estructura forma part d'una línia defensiva que connecta edificacions medievals que inclou els castells de Gelida, Olèrdola, Subirats i altres construccions estratègiques.
Sembla ser obra del primer terç del segle XII. És de base circular d’uns 10 metres d'alçada. Interiorment té un diàmetre de 2,1 metres i el gruix dels murs és de 1.25 metres, La seva estructura original es troba pràcticament intacta. L'entrada primitiva a la torre es trobava a uns 3.5 metres del sòl exterior, estava orientada a ponent i donava accés directament al pis superior. Fou habitada fins a l'època contemporània.
És un dels exemplars penedesencs més interessants que es conserven.

Al lado de la famosas Cavas Llopart.
Te recomiendo el Cava Leopardi. Si te gusta el cava no querrás otro... es caro, eso si. Esto era de cuando teníamos un sueldo normal y vivíamos en la burbuja... ahora, ni pensarlo pero la zona es bonita.


Caves Olive Batllori
Cap al segle XVI, al municipi de Subirats (Barcelona) i a la Casa Pairal anomenada Can Figueres, és quan comença la tradició vinícola de les vinyes que existeixen en aquesta finca que, amb la col·laboració d'una situació privilegiada del terreny per la seva altitud i el seu clima, i replantats convenientment, proporcionen un excel·lent most, la base del bon vi que ja es produïa en aquells temps.
Recuerdo los finales de temporada del Velo Club Excursionista de l´Hospitalet del Llobregat que veníamos a estas cavas a hacer un matinal, muchos veníamos en bici, daban los trofeos del campeonato de cicloturismo, se hacía carne a la brasa, el partidito de fútbol, la siesta y por la tarde volvíamos. Allá a principios de los 90!!! Estos son cavas mas modestos pero la relación calidad-precio indiscutible.  


Castell de Subirats
Castell documentat més antic del Penedès. Visita disponible de dilluns a dissabte de 11 a 12:30 hores, al Castell de Subirats – Santuari de la Mare de Déu de la Font Santa. El Patronat de Turisme de Subirats dóna suport a l’itinerari que ha ideat el Mossèn Josep Raventós.
Un indret de gran bellesa exterior i punt de vista panoràmic privilegitat, del qual es desconeixia en bona part el seu interior amb més de 1.000 anys d’història. La visita és plena d’autenticitat i de coneixement de l’indret, així com dels seus pobladors al llarg de la història. El recorregut inclou l’exposició “Terra de Marca” sobre Castells de Catalunya a la “Sala del Mil.liari”, espai on s’exposa una pedra mil.liària de la Via Augusta amb gairebé 2.000 anys d’antiguitat que va ser reconvertida en sarcòfag. És el castell documentat més antic del Penedès, amb un patrimoni únic a Catalunya que en alguns punts es remonta a l’època íbera. 
(Este post lo tenía preparado hace meses pero mira que hasta hoy no le he dado salida e inauguro esta etiqueta del Gran Penedés...)

Salir en un video así no tiene precio... Cavall d´Acer 2017

TOUR de FLANDES CYCLO 2015

TOUR de FLANDES CYCLO 2015
A 3 grados bajo la lluvia...