lunes, 17 de junio de 2013

cicloYturismo: VILADELLOPS

 Aprovechando la semana de descanso esta tarde he aprovechado a hacer lo que mas me gusta: ciclo y turismo, bici y fotos. Es lo suyo... correr ya correrás el sábado, si se tercia.
Viladellops es un petit caseriu situat al Municipi d'Olèrdola a 220 m. d'altitud i situat al límit de la comarca del Garraf. Es un territori muntanyós i la població està repartida en vàris núclis de cases.
 L'agricultura es bàsicament la vinya com a principal conreu, juntament amb els cereals, les ametlles, les olives i al fruita.
 Aquesta capella romànica de Sant Joan de Viladellops pertany al segle XIII i té una sola nau rectangular. La façana principal de l'esglèsia està orientada a l'oest. La porta es una construcció posterior i està feta amb blocs de pedra blanca en disposició dovellada.
Per accedir-hi s'han de pujar tres escales. Al damunt d'aquesta porta hi ha un ull de bou cobert interiorment amb un vitrall de colors.
El campanar es de cadireta amb una obertura de mig punt amb una campana penjada i cobert a la part superior així com tota l'esgèsia de teula àrab.
Al mur nord hi hà una porta romànica tota dovellada molt gastada i amb pedres del mateix color.
A la façana sud hi ha just a la cantonada de la façana principal amb aquesta, un contrafort també de mides iguals als dos anteriors.
 El lugar es muy agradable, esta tarde con nubes la luz del sol daba un aspecto muy pictórico.
 Al fondo se divisa... "Aquesta capella està ben situada en un lloc molt enlairat i es controla des d'allà tota la muntanya d'Olèrdola així com també es divisa l'ermita de Sant Miquel d'Olèrdola també romànica a dalt de la muntanya." (Blog: Maria Rosa)
 Si no te importa transitar medio kilómetro por pista de tierra, sterrato, gravel... es un lugar tranquilo y agradable con una história un tanto macabra...
  La torre de Viladellops es troba situada dintre del recinte d'una gran masia, adossada a una petita construcció. La torre té planta circular i és construïda amb carreus irregulars disposats en fileres horitzontals.
L'antic alou de Viladellops és documentat des del segle X, quan fou donat pel seu propietari als monestirs de Sant Cugat del Vallès i Sant Pere de les Puelles. Esdevingué propietat de l'orde de l'Hospital.
   CON UN ESCABROSO HALLAZGO EN SU INTERIOR: UN AFICIONADO DEL MADRID ESPERANDO LA DÉCIMA!!!!
(Que no, que el esqueleto es de plástico, que los fósiles son los que le hacen de asiento.)
El camino vuelve a ser pavimento para bajar otra vez a la C-15 por la via d servicio camino de Sant Miquel d´Olérdola. Un tramo tranquilo con una buena subida que se convierte en paseo si llevas el desarrollo adecuado.

Salir en un video así no tiene precio... Cavall d´Acer 2017

TOUR de FLANDES CYCLO 2015

TOUR de FLANDES CYCLO 2015
A 3 grados bajo la lluvia...